Om webbplatsen

Vårt mål är att webbplatsens innehåll ska vara tillgängligt för så många som möjligt, oavsett teknisk utrustning eller eventuell funktionsnedsättning.

Webbläsare

Webbplatsen fungerar bäst i en modern webbläsare, som exempelvis de senaste versionerna av Chrome, Firefox, Opera, Safari eller Edge. Microsoft Internet Explorer rekommenderas inte då den inte längre uppdateras. Vi har med utgångspunkt från webbstandarder bygg sajten för att ge en så bra upplevelse som möjligt.

Teknisk lösning

Webbplatsen är byggd i ett publiceringsverktyg som heter WordPress. Det har öppen källkod och är utan licenskostnader. Lanseringen skedde 7 mars 2023.

Navigera med tangentbord

Om du har svårt att använda mus eller styrplatta, så kan du istället navigera med hjälp av tangentbordet. Sidornas innehåll har en logisk ordning för att underlätta för dig som navigerar med tangentbordet.

Så öppnas länkar

Generellt öppnas inte länkar i nya fönster. Om du som användare vill göra det kan du som användare aktivt göra det valet i din webbläsare genom att välja ”Öppna i nytt fönster” eller ”Öppna i ny flik”.

Anpassad formgivning

Webbplatsen är byggd för att fungera i alla plattformar och fungerar i både dator, smartphone och läsplatta. Om du vill förstora innehållet kan webbläsarens inbyggda funktionalitet användas, och formgivningen kommer anpassas därefter.

Webbplatsen och IPv4 respektive IPv6

Webbplatsen stödjer IPv4 och IPv6.

Personuppgifter på webbplatsen

Vinnova är personuppgiftsansvarig för behandling av personuppgifter på webbplatsen.

Tillgänglighet

Webbplatse följer webbtillgänglighetsdirektivet och jobbar löpande med förbättringar. Webbplatsen strävar efter att uppnå tillgänglighetskraven i Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1 nivå AA. Om du ser förbättringsmöjligheter eller brister, uppmuntrar vi att du kontaktar oss.

Webbplatsen använder kakor

Webbplatse använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen. Du som besöker en webbplats behöver enligt lag ges möjlighet att välja bort dessa. Som förstagångsbesökare erbjuds du att konfigurera detta efter dina behov.